283

Vestoppland bunad

Vestopplandbunaden kan vi levere ferdig sydd eller som materialpakke. Til bunaden kan man velge skjorte i enten bomull eller lin, begge brodert. Det kan også brukes nuperelleskjorte til bunaden. Til Vestopplandsbunaden brukes gjerne cape, og i tillegg følger lue og veske naturlig med. Bunadsølvet er nøyaktige kopier av gamle modeller fra Vestoppland som ble ferdiggjort og lagt ut for salg i 1983.

Ring oss gjerne på tlf 48 08 92 04.

Rette bunaden? Vi hjelper deg gjerne med omsøm. Fint om du kan komme innom oss med bunaden slik at vi kan vurdere jobben og gi et prisoverslag.

Historien bak Vestopplandbunaden

I 1937 oppnevnte fylkeslaget Uppland ei nemd som skulle utarbeide en bunad for Vestoppland. De fant en sledepute med broderier på gården Augedal i Brandbu. Puta var laget i tykk, blå vadmel og brodert med ranker av roser og nelliker i mange farger. Å tidfeste puta var ikke vrient da årstallet 1762 var brodert på puta. Puta finnes i dag på Bagn bygdesamling i Valdres. Både broderier og stoffkvaliteten i ull er gjenopptatt i bunaden. Etter et samarbeid med Heimen i Oslo kunne Vestoppland bunaden presenteres i 1939 (kilde: boken Norske bunader, 1998).

Husfliden Gjøvik

Kontakt oss