Landingsdrakt

Landingsdrakt

Denne har stakk, liv og forkle sydd sammen og er i mørkeblått ullstoff. Landingsdrakta kan kjøpes ferdig sydd eller som materialpakke. Lue og cape er naturlig tilbehør til bunaden. Landingsdrakta leveres til i både dame- og jentestørrelse. Skjorte som hører til er lin eller bomull, begge brodert. Det kan også brukes nuperelleskjorte til Landingsdrakta.

Ring oss gjerne på tlf 61 13 42 40.

Rette bunaden? Vi hjelper deg gjerne med omsøm. Fint om du kan komme innom oss med bunaden slik at vi kan vurdere jobben og gi et prisoverslag.

Historien bak Landingsdrakta

Landingsdrakten har et enkelt snitt og er laget etter Hulda Garborgbunaden, men fasongen er også inspirert av en livkjole som blir beskrevet av Ivar Prestkvern i jubileumstidsskriftet Kristians Amt 1814-1914: "Hos klæder dom brukte paa Håland før ein 70 aar sida". Utgangspunktet for broderiet på bunaden er en rankebord fra noen gamle, hvite kast fra Hadeland. Det samme broderimønsteret går igjen på skjorta. Broderiet finnes på lua og forkleet, ikke på selve stakken. Arbeidet med denne bunaden startet allerede i 1927, men en fullstendig arbeidsbeskrivelse var ikke ferdig før i 1970-årene, og først i 1980 ble arbeidet avsluttet. Cape hører med til denne bunaden (kilde: boken Norske bunader, 1998).

Husfliden Gjøvik

Kontakt oss